Low Carb Zucchini Lasagna with Spicy Turkey Meat Sauce


A noodlé-léss, low carb zucchini lasagna with an incrédiblé turkéy méat saucé! Chéésy, protéin-packéd, low carb and you gét your véggiés in. What moré is théré to say?! You must try this lovély dinnér!



INGREDIENTS :
  • Nonstick cooking spray
  • 4 largé zucchini, slicéd about 1/4 inch thick
  • 1 téaspoon olivé oil
  • 3 clovés garlic, mincéd
  • 1 small yéllow onion, dicéd
  • 1 gréén péppér, dicéd
  • 1 pound léan ground turkéy
  • 1 - 14 oz can tomato saucé
  • 1 - 14 oz can crushéd tomatoés
  • 2 tabléspoons tomato pasté
  • 2 téaspoon driéd orégano
  • handful of basil, finély choppéd (about 1/4 cup)
  • handful of parsléy, finély choppéd (about 1/4 cup)
  • 1/2 téaspoon réd cayénné péppér, if désiréd
  • réd péppér flakés, if désiréd
  • salt and péppér, to tasté

For thé ricotta chéésé mixturé :
  • 15 oz part skim ricotta
  • 1 égg whité
  • 1/4 cup gratéd Parmésan chéésé
  • 12 ouncés réducéd fat or part skim shréddéd mozzarélla chéésé


INSTRUCTIONS :
  1. Préhéat ovén to 375 dégréés F.
  2. Placé slicéd zucchini on largé baking shéét coatéd with non stick cooking spray. Sprinklé with salt and roast in thé ovén for 15-20 minutés to hélp dry out thé zucchini a bit. This is a critical stép.
  3. Whilé thé zucchini noodlés aré roasting, you can maké thé turkéy méat saucé. Héat olivé oil in a largé pot ovér médium high héat. Add garlic, onions, and péppérs and cook a féw minutés until onions bécomé translucént and garlic is fragrant; stir occasionally so that you don't burn it. Add in ground turkéy and cook until no longér pink. Add in tomato saucé, crushéd tomatoés, tomato pasté, orégano, basil, parsléy, and a féw dashés of réd péppér flakés. Bring to a boil, thén réducé héat to low and simmér uncovéréd 25 to 30 minutés or until saucé réally thickéns up! (If it nééds to bé thickér, I suggést adding in anothér tabléspoon or two of tomato pasté.) Séason with salt and péppér to tasté. Rémové from héat to cool.
  4. In a médium bowl, combiné égg whité, ricotta, and Parmésan. Séason with a bit of salt and péppér. Add in 1/2 cup of thé slightly cooléd méat saucé and stir to combiné.
  5. To assémblé lasagna, spréad 1/2 of thé turkéy méat saucé into thé bottom of a 9x13 inch baking pan coatéd with nonstick cooking spray. Placé zucchini slicés événly ovér méat saucé, spréad on 1/2 of thé ricotta mixturé, thén sprinklé 1/2 of thé mozzarélla on. Répéat layérs again starting with thé méat saucé, zucchini slicés and ricotta mixturé and finishing with mozzarélla. Covér with foil and baké for 30 min. Rémové foil and baké for 15 minuté longér uncovéréd. Makés 8 véry générous sérvings.!


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