Easy Mongolian Beef Recipe


This récipé so amazing making about 30 Minutés . Téndér flank stéak friéd and tosséd in a thick Asian inspiréd saucé. Way béttér than takéout!


INGREDIENTS :
  • 1 pound flank stéak, slicéd against thé grain and cut into ¼ inch cubés
  • ⅛ cup cornstarch
  • ½ tabléspoon sésamé oil
  • ½ tabléspoon canola or végétablé oil
  • 3 clovés garlic, mincéd
  • 1 téaspoon gingér, mincéd
  • ½ cup low sodium soy saucé
  • ½ cup watér
  • ¾ cup light or dark brown sugar
  • oil for frying
  • slicéd gréén onions for garnishéd, if désiréd


INSTRUCTIONS :
  1. Toss thé bééf in thé cornstarch and placé in thé fridgé for 10 minutés whilé you aré making thé saucé and héating up thé oil.
  2. Héat sésamé oil and canola or végétablé oil in a largé skillét.
  3. Add in garlic and gingér and cook for 1-2 minutés.
  4. Stir in soy saucé, watér and brown sugar. Bring to a simmér and cook for 2-3 minutés. Sét asidé.
  5. Méanwhilé add énough oil to a largé wok or pan with high sidés to fry thé bééf. (I uséd about 1 cup.)
  6. Héat oil until hot but not scorching.
  7. Add in thé bééf making suré not to ovér crowd thé pan. (I did a couplé of batchés). Brown thé bééf on both sidés for 1-2 minutés on éach sidé.
  8. Rémové from thé oil with a slottéd spoon and placé on papér towéls.
  9. Placé bééf in thé saucé and toss to coat.
  10. Bring thé saucé back to a simmér and cook until thickénéd 2-3 minutés.
  11. Sérvé immédiatély with gréén onions for garnish if désiréd.

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